11 februar 2007

Analtično branje - 20. poglavje

20. DNEVNIK IN DRUGE NEJASNOSTI

Dnevniški zapis Mitje:

25.05. – Mitja se znajde na zabavi svojega prijatelja Tadeja, kjer on ob svojem rojstnem dnevu uprizori parodijo na štafeto mladosti, kjer tudi nastopijo brhke mladenke v uniformah ter uprizarjajo iste dogodke kot pred 40-imi leti in je tudi parodija na današnje dogodke. Skratka, to je zelo všeč Mitji in v tem prepozna tudi Matjaževo muziko, kako je odštekana in všečna, kakor njegova punca Nastja.

28.05. – Položaj na političnem mestu se mu odmika, zdrogirana pevka se mu tudi ne oglaša

29.05. – Opisuje, kaj se je zgodilo Mojmiru v Londonu, kjer je šel obiskat Tate Gallery in tam so ukradli sliko Maxa Ernsta O tem človek ne bo vedel ničesar. Tu se vidi kako malo pojma ima Mitja o likovni umetnosti.

30.05. – Dobi povišico pri sedanjem šefu (Nedeljske novice) samo zato, ker je šefe zvedel, da se poteguje za svetovalca vlade. Sprašuje se zakaj se sploh ukvarja z glasbo, zato se odloči, da bo probal malo z eksotično filozofijo – tantrizmom; zato ker vključuje orgije, vina in hašiš ter sovraži policijo.

02.06. – Vse bolj pogreša Nastjo in meni, da intervjuja Matjaža samo še zaradi nje. A vendar moralo nekako ignorira.

Tantrizem - je sistem, ki prinaša ponovno odkritje misterija ženske. Ženska je dvignjena na raven kozmične sile zato, ker tantra vidi žensko načelo kot kinetični vidik zavesti.

Ni komentarjev:

POZOR!

Komentarji naj bodo samo v povezavi z romanom Pimlico. Prosimo, da vaši prispevki niso žaljivi in da ne vsebujejo besed, ki niso primerne za objavo. V nasprotnem primeru bodo izbrisani.
Komentarji in mnenja obiskovalcev tega bloga izražajo izključno stališča posameznih avtorjev in niso povezane z uredniško politiko tega bloga ali mnenjem in stališčem Silva Katalenića.
Vsa vsebina teh spletnih strani je last Silva Katalenića. Dovoljeno je kopiranje, kradenje in izposoja teh vsebin za lastne namene (za katere pa avtor teh spletni strani ne odgovarja).

Če želi kdorkoli karkoli prispevat za tale blog, naj piše na ta naslov: silvok@gmail.com