11 februar 2007

Analitično branje - 15. poglavje

15. PARADE IN RIPOSTE

Nastjina perspektiva, dogajalni čas: neznan

Po deževnem dnevu se sprehaja in občuduje arhitekturo neke Vurnikove stavbe. Odpravi se k Matjaževem očetu Andreju, ki poučuje sabljanje in pri njemu išče tolažbo. Vsa pretresena in nepotolažena se odpravi ven.

Ivan Vurnik - Vurnik je bil skupaj s Plečnikom in Fabianijem začetnik moderne slovenske arhitekture. Zasnoval je načrte za letno kopališče v Radovljici, ki ga je krasil skakalni stolp in načrte za edini radovljiški hotel Grajski dvor.

Giorgio de Chirico - often known as Népo, was an influential pre-Surrealist Greek-Italian painter born in Volos, Greece to a Genovese mother and a Sicilian father. He founded the scuola metafisica art movement. (glej sliko)


Ni komentarjev:

POZOR!

Komentarji naj bodo samo v povezavi z romanom Pimlico. Prosimo, da vaši prispevki niso žaljivi in da ne vsebujejo besed, ki niso primerne za objavo. V nasprotnem primeru bodo izbrisani.
Komentarji in mnenja obiskovalcev tega bloga izražajo izključno stališča posameznih avtorjev in niso povezane z uredniško politiko tega bloga ali mnenjem in stališčem Silva Katalenića.
Vsa vsebina teh spletnih strani je last Silva Katalenića. Dovoljeno je kopiranje, kradenje in izposoja teh vsebin za lastne namene (za katere pa avtor teh spletni strani ne odgovarja).

Če želi kdorkoli karkoli prispevat za tale blog, naj piše na ta naslov: silvok@gmail.com