11 februar 2007

Analitično branje - 8. poglavje

8. GENERACIJA ROŽ JE BILA V ROŽICAH

Dogajalni čas: 28.04. znova intervju med Matjažem in Mitjem

  1. odgovor: Matjaž govori, kako lahko je (bilo) živeti, če živiš proti nečemu, kot je to on počel proti enopartijskem režimu (ki ga, mimogrede, prezira in se iz njega norčuje). Znova omenja boga (odrešeniki, božji otroci).
  2. odg: Ne ve, proti čemu bi lahko bil proti danes (?)
  3. odg: Iz tega odgovora menim, da je Matjaž otrok kapitalizma in se smatra za »zahodnjaka«. Nasilje, kapital in denar je nekaj kar omogoča »normalno življenje« po Matjaževih merilih.
  4. Govori o šestdesetih in kako so mladi spreobrnili svet.
  5. Meni, da je tisto obdobje spremenilo svet, in samo dojemanje le-njega, za vedno. »Od hipijevske odštekanosti si svet ni več opomogel, nikoli več ni postal normalen.« -(str. 40)
  6. Pri nas niso naredili nič, ker potem bi dobili samo kontra-efekt.
  7. Njihova generacija je veliko govorila ampak je bila ves čas zadeta/pijana.
  8. Hehe, Matjaž zajebe Mitjo in mu na čudovit način odgovori na vprašanje.

Napetost med Matjažem in Mitjem se stopnjuje, verjetno zaradi Nastje.

Gesamtkunstwerk – totalno delo umetnosti; popolna umetnina

Ni komentarjev:

POZOR!

Komentarji naj bodo samo v povezavi z romanom Pimlico. Prosimo, da vaši prispevki niso žaljivi in da ne vsebujejo besed, ki niso primerne za objavo. V nasprotnem primeru bodo izbrisani.
Komentarji in mnenja obiskovalcev tega bloga izražajo izključno stališča posameznih avtorjev in niso povezane z uredniško politiko tega bloga ali mnenjem in stališčem Silva Katalenića.
Vsa vsebina teh spletnih strani je last Silva Katalenića. Dovoljeno je kopiranje, kradenje in izposoja teh vsebin za lastne namene (za katere pa avtor teh spletni strani ne odgovarja).

Če želi kdorkoli karkoli prispevat za tale blog, naj piše na ta naslov: silvok@gmail.com