08 januar 2007

Neznosni Pimlico

Evo, kaj se vse najde na netu - Špela Stres: Neznosni Pimlico oz. še detajlne informacije tukaj.

Za vse navdušence obeh romanov (vsaj enega) in piflarje je to priporočljiva dramska igra za ogled; definitivno še boljši/ali vsaj drugačen vpogled v oba romana. Da, igra je sestavljena iz obeh romanov in sicer citiram: "po motivih romanov Milana Dekleve Pimlico in Milana Kundere Neznosna lahkost bivanja".

Cenik, sedežni red in ostale informacije so na voljo na zgornjih povezavah.

Zapiski sošolca po 1. branju

Sošolec je med počitnicami imel veliko časa (12h popolnega dolgčasa, če smo natančni, in to v obe smeri) in zato je šel brat knjigo ter naredil nekaj dokaj obsežnih zapiskov. Sam sem sicer na kratko preletel, ampak se mi zdi vredno objave; naj se vidi še eno stališče bralca.

Torej, dva lista - eden A5 ter drugi A4 format, upam da je resolucija dovolj velika, da dešifrirate pisavo. Good luck!




A5




A4

07 januar 2007

Navodila za 2. (analitično) branje Pimlica

Torej, za vse tiste, ki vam je knjiga všeč (vem, malo nas je) in se še niste lotili 2. branja (pa tudi če ste se, nikoli ni prepozno), vam prilagam navodila, da boste knjigo analitično prebrali, in ničesar ne spregledali. Za pravopisne napake nisem kriv, navodila je sestavila, kakopak, profesorica (sem pa kriv za grde (a koristne) pripombe postrani).


Preverjanje 1. celostnega branja Pimlica

V šoli smo začeli obravnavati Pimlico. Datum je bil postavljen na 4.1.2007 in do takrat smo moral prebrati roman vsaj 1x. Sledilo je preverjanje, da je naša prof. dobila vpogled v naše dojemanje knjige.

Za lasten, boljši vpogled v svoje nadaljnje razmišljanje in pisanje esejev, priporočam, da tudi sami odgovorite na spodnja vprašanja; morda vam bodo prišla prav v prihodnje (ali pa imate enostavno preveč časa).





P.S.: Ne se ozirat na 5. vprašanje (naša šola stoji v Rogaški). Sam sem odgovoril, da je omenjena v brezveznem kontekstu in je tam samo zato, da vznemiri prebivalce Rogaške. :)

POZOR!

Komentarji naj bodo samo v povezavi z romanom Pimlico. Prosimo, da vaši prispevki niso žaljivi in da ne vsebujejo besed, ki niso primerne za objavo. V nasprotnem primeru bodo izbrisani.
Komentarji in mnenja obiskovalcev tega bloga izražajo izključno stališča posameznih avtorjev in niso povezane z uredniško politiko tega bloga ali mnenjem in stališčem Silva Katalenića.
Vsa vsebina teh spletnih strani je last Silva Katalenića. Dovoljeno je kopiranje, kradenje in izposoja teh vsebin za lastne namene (za katere pa avtor teh spletni strani ne odgovarja).

Če želi kdorkoli karkoli prispevat za tale blog, naj piše na ta naslov: silvok@gmail.com