11 februar 2007

Analitično branje - 14. poglavje

14. DNEVNIK IN DRUGE NEJASNOSTI

Mitjeva perspektiva pripovedovana skozi dnevniški zapis

26.04. – Mitja si veliko obeta od Matjaža, upa, da bo celo napisal knjigo (uspešnico) o njem. V pisarni se s svojim direktorjem zmenita, da bodo članki najprej izhajali v Nedeljskih novicah, če pa bo zanimanje veliko, bo to še šlo v natis za knjigo. Mitja takoj tudi opazi šefovo novo tajnico in poskuša z njo koketirati, ampak ona se mu ne da. Razmišlja tudi, če bi prodal Matjaževo zgodbo tujcem, vendar se mu to ne zdi pametna ideja, saj Matjaž vztraja pri petju v slovenščini – zadosten razlog, da se mu zdi loser.

27.04. – Nekako se Mitja odloči za drugo idejo, nad katero pa Mojmir niti ni tako navdušen, bo pa vseeno preveril par rokopisev. Tukaj lahko odkrijemo celo, da je Mitjev oče bil na zelo pomembnem političnem položaju in zdaj tudi sam dobiva položaje na tem področju (vendar še vedno v okviru glasbe). Kot preblisk ugotovi, da je Nastja zelo privlačna in da bi se je splačalo malo polastiti.

10.05. – Ugotovi, da se ga Matjaž izogiba, zato se odloči, da bo njegovo novo nastalo ploščo pohvalil in da se bo tako malo »omehčal«. Vseeno pa se mu zdi plošča v redu (a ne tako kot prejšnji dve), vendar v njej ne vidi profita.

14.05. – Mitja opisuje svoj seks s Hedviko iz skupine Pops & Drops. Ona je zdrogirana, zato ga pofuka kot da je na speedu, ampak kmalu zaspi, takrat pa si jo privošči še on.

19.05. – Analiza dne, o katerem sem se že razpisal v prejšnjih dveh poglavjih

22.05. – Bil je na nekem koncertu v Križankah, kjer je skoraj zapecal neko rdečelasko, vendar mu je v napoto prišel glavni urednik, zato jo je moral zapustiti. Na poti domov je v PEN klubu videl Matjaža kako pije in se odloči, da je to znak, da gre v napad na Nastjo.

Mimoza - tropska rastlina z drobnimi cveti in pernatimi listi, ki se ob vsakem dražljaju zaprejo

Mojmir Zupančič – ne obstaja ne na Googlu, ne v telefonskem imeniku

Japi – kdo ve točno definicijo te besede?!?

Hedvika in skupina Pops & Drops ne obstaja, razen če so zelooo neznani

Ni komentarjev:

POZOR!

Komentarji naj bodo samo v povezavi z romanom Pimlico. Prosimo, da vaši prispevki niso žaljivi in da ne vsebujejo besed, ki niso primerne za objavo. V nasprotnem primeru bodo izbrisani.
Komentarji in mnenja obiskovalcev tega bloga izražajo izključno stališča posameznih avtorjev in niso povezane z uredniško politiko tega bloga ali mnenjem in stališčem Silva Katalenića.
Vsa vsebina teh spletnih strani je last Silva Katalenića. Dovoljeno je kopiranje, kradenje in izposoja teh vsebin za lastne namene (za katere pa avtor teh spletni strani ne odgovarja).

Če želi kdorkoli karkoli prispevat za tale blog, naj piše na ta naslov: silvok@gmail.com