11 februar 2007

Analitično branje - 19. poglavje

19. ČE NI STARIH, JE TREBA NAPLESTI NOVE ZGODBE

Intervju med Mitjem in Matjažem, dogajalni čas: 02.06.

Znova teče beseda, kakopak, o Matjažu:

  1. odgovor: Znova se vrača kako je doživljaj komunizem sam in kako je po njegovem mnenju komunizem doživljaj umetnost; govori tudi o tem, kako se nastopi potekali po skladiščih in vsepovsod drugod brez financijske podlage in so tudi nastajale fantastične zadeve.
  2. odgovor: Govori o slabih izkušnjah – z režiserji, ki so vedeli vse. Nasprotno meni, da so skupinska dela veliko bolj ratala, kot pa drugače, ker se vedno bila v nastajanju.
  3. odg: Z gledališčem se je prenehal ukvarjati ker se je gledališče prenehalo ukvarjati z glasbo – postali so stranski-stranski igralci.
  4. odg: Predvsem zato ker se je želel sam spontano odzivati na potek dogajanja.
  5. odg: Govori o tem kako še širijo govorice o njem in zakaj nastajajo ter zakaj morajo nastajati. Opazim pa tole: »…čemu ne bi sodeloval pri oblikovanju krasnega novega sveta?« (str. 107) Ali se to nanaša na Aldous-ovo Huxley-evo knjigo Krasni novi svet?!
  6. odg: Govori o tem, kaj so za takratno mladino predstavljale droge – odtujenost.
  7. Sam ni bil nikoli v redni službi.
  8. In si tudi nikdar in želel biti.
  9. Živel je od nastopov, od honorarjev za plošče ter starševskih prispevkov. Družine ni imel velike.
  10. Svojim slavnim kolegom je zavidal, a sam tak kot oni ni želel nikoli postati.

Ni komentarjev:

POZOR!

Komentarji naj bodo samo v povezavi z romanom Pimlico. Prosimo, da vaši prispevki niso žaljivi in da ne vsebujejo besed, ki niso primerne za objavo. V nasprotnem primeru bodo izbrisani.
Komentarji in mnenja obiskovalcev tega bloga izražajo izključno stališča posameznih avtorjev in niso povezane z uredniško politiko tega bloga ali mnenjem in stališčem Silva Katalenića.
Vsa vsebina teh spletnih strani je last Silva Katalenića. Dovoljeno je kopiranje, kradenje in izposoja teh vsebin za lastne namene (za katere pa avtor teh spletni strani ne odgovarja).

Če želi kdorkoli karkoli prispevat za tale blog, naj piše na ta naslov: silvok@gmail.com