11 februar 2007

Analitično branje - 16. poglavje

16. NAPAČNO OBLEČENI POLŽ (V H-MOLU)

Matjaževa perspektiva, dogajalni čas: 20.05. (dan potem, ko ga je Nastja z Mitjem zapustila)

Matjaž se spominja, kako se je včeraj ves namuljen začel sredi gostilne dreti: »…Na pomoč, na pomoč, kje so gorski reševalci?...« (str. 87), nakar je bil iz gostilne izgnan (s strani vodstva). Po kratkem sprehodu se odpravi v drugo gostilno – PEN klub.

Matjaž pije samo takrat, kadar misli (in trpi) na Nastjo. Evo enega dokaza: »…naredim dolg požirek, odpusti mi, Nastja, zamujaš.« (str. 89)

Nato pride domov tudi Nastja, ki jo hoče Matjaž z zezancijo, lahkotnim humorjem dobiti nazaj. Kao, vse bo kmalu tako kot je bilo. Vendar Nastja ob pogledu na steklenico ne misli tako. Odide, se vrne, vrže krtačo v njegovo glavo in potem gre v sobo, kjer sedi in strmi v prazno. Preden gre Nastja spat, mu reče: »Molči, Matjaž, odigral si vse pesmi, ki sem jih lahko razumela,« (str. 92) ter ga tako pustila v »tumornem« stanju.

Android - An android is a robot made to resemble a human, usually both in appearance and behaviour.

Spleen - duševno stanje dolgočasja, naveličanosti, melanholije

Equrna - Najpomembnejša razstavno-prodajna galerija za sodobno umetnost v Ljubljani.

Ni komentarjev:

POZOR!

Komentarji naj bodo samo v povezavi z romanom Pimlico. Prosimo, da vaši prispevki niso žaljivi in da ne vsebujejo besed, ki niso primerne za objavo. V nasprotnem primeru bodo izbrisani.
Komentarji in mnenja obiskovalcev tega bloga izražajo izključno stališča posameznih avtorjev in niso povezane z uredniško politiko tega bloga ali mnenjem in stališčem Silva Katalenića.
Vsa vsebina teh spletnih strani je last Silva Katalenića. Dovoljeno je kopiranje, kradenje in izposoja teh vsebin za lastne namene (za katere pa avtor teh spletni strani ne odgovarja).

Če želi kdorkoli karkoli prispevat za tale blog, naj piše na ta naslov: silvok@gmail.com