11 februar 2007

Analitično branje - 11. poglavje

11. USNJENI ANGEL NA ROBU ČASA

Matjaževa perspektiva, dogajalni čas: neznan (verjetno že maj)

Mitja je napisal kritiko na Matjažev zadnji album Dotik večnosti v Glasbenem magazinu in jo celo zelo pohvalil, na drugi strani pa vseeno zapisal: »…Matjažev glas je izgubil mladostno globino, njegovo igranje na kitaro se večkrat zaplete v ritmična neravnovesja.« (str. 55) kar Matjažu, jasno, ni všeč.

Odpravlja se na snemanje, medtem ko se mu v glavi ves čas (vso poglavje) tvori neka nova pesem, katero si poskusi zapisati, vendar nikakor ne najde pisala. Postane žejen. Misli mu bežijo na dogodek iz prejšnjega poglavja, postaja ljubosumen in pogreša Nastjo ter njune skupne trenutke v Grčiji. Že ves čas mu gasilec pije živce, zdaj ko še snemat ne smejo začet, pa ga še užali (smešna situacija).

Misli znova pri Nastji in njunem potovanju v Londonu, kjer srečata podzemno postajo Pimlico. Konča se z začetkom pesmi: »…in temna je milost napela žitni klas, to je moj glas, to je Pimlico…« Ne vem, če je beseda Pimlico še v pesmi ali ne…

Leonard Cohen - is a Canadian poet, novelist, and singer-songwriter

John Wayne - born Marion Robert Morrison, popularly known as "The Duke," was an iconic, Academy Award winning, American film actor whose career began in silent movies in the 1920s.

Max Ernst - was a German Dadaist and surrealist artist.

Lutnja - glasbilo hruškaste oblike s strunami in nazaj ukrivljenim koncem vratu

Ni komentarjev:

POZOR!

Komentarji naj bodo samo v povezavi z romanom Pimlico. Prosimo, da vaši prispevki niso žaljivi in da ne vsebujejo besed, ki niso primerne za objavo. V nasprotnem primeru bodo izbrisani.
Komentarji in mnenja obiskovalcev tega bloga izražajo izključno stališča posameznih avtorjev in niso povezane z uredniško politiko tega bloga ali mnenjem in stališčem Silva Katalenića.
Vsa vsebina teh spletnih strani je last Silva Katalenića. Dovoljeno je kopiranje, kradenje in izposoja teh vsebin za lastne namene (za katere pa avtor teh spletni strani ne odgovarja).

Če želi kdorkoli karkoli prispevat za tale blog, naj piše na ta naslov: silvok@gmail.com