11 februar 2007

Analitično branje - 10. poglavje

10. KRČI SVETLOBE, SEMENA HREPENENJA

Nastjina perspektiva, dogajalni čas: 28.04.

Ne vem več, ali se je tisto iz prejšnjega poglavja »ljubkovala« z Jonasom ali Mitjem; sodeč po tem poglavju – z slednjim. Kakor koli že, odšla je na ulico in ju pustila za sabo. Na ulici ji misli znova odletijo k otroku, ko pa sreča nekega dečka, s katerim hudo flirta.

Vrne se v akademijo, v učilnico, kjer sreča samo Jonasa ter nadaljujeta s svojim ljubimkanjem. Ona proti temu ne more nič: »Jalovo se počutim, jalovo.« -(str. 53). Zdaj mi je jasno! Prejšnje poglavje se je končalo točno tam, kjer se konča tudi to poglavje – Jonasove roke se ljubimkajo z Nastjinimi, ko jih zaloti Matjaž. Njegovo ime izgovori tako, kot to Matjaž tudi sliši – kot da to ni njegovo, kot da to sploh niso besede.

»…pahljačasti svetlobi…« - prvič opazim besedo pahljača

»…pollockovsko potezo…« (str. 50) - Paul Jackson Pollock - was an influential American painter and a major force in the abstract expressionist movement. (glej sliko)

Klafeta - grd, ponošen klobuk

Franjo Tuđman – prvi predsednik Republike Hrvaške

Ni komentarjev:

POZOR!

Komentarji naj bodo samo v povezavi z romanom Pimlico. Prosimo, da vaši prispevki niso žaljivi in da ne vsebujejo besed, ki niso primerne za objavo. V nasprotnem primeru bodo izbrisani.
Komentarji in mnenja obiskovalcev tega bloga izražajo izključno stališča posameznih avtorjev in niso povezane z uredniško politiko tega bloga ali mnenjem in stališčem Silva Katalenića.
Vsa vsebina teh spletnih strani je last Silva Katalenića. Dovoljeno je kopiranje, kradenje in izposoja teh vsebin za lastne namene (za katere pa avtor teh spletni strani ne odgovarja).

Če želi kdorkoli karkoli prispevat za tale blog, naj piše na ta naslov: silvok@gmail.com