20 april 2007

Analitično branje - 27. poglavje

27. kamnita ženskA


Nastjina perspektiva, isti dan – koncertni večer

Nastja razume šalo o krvavem čaju in prebodenem jeziku na njen račun, ki jo je Matjaž izpustil pred vsemi. Zdaj ve, da se ga je »odvadila« da več ni odvisna od njega, da lahko zaživi samostojno. Ve, da je to eden izmed njegovih zadnjih albumov in da je aplavz le vljudnostna gesta. Vstane in se odpravi iz dvorane. Za njo pride Mitja in ji ponudi pijačo (ki ji prija). Nastja se znova spominja ljubezenskih trenutkov z Matjažem na enem izmed Jadranskih otokov, in ob tej misli se nasloni na Mitjo in ga celo stisne.

Misli ji tečejo k očetu in k kiparstvu ter zadevam, katerim ne sledim najbolje.

Skratka, sledi dobro flirtanje in dvorjenje Mitje, ki poskuša izpeljati svojo taktiko večera in speljati Nastjo v posteljo. V tem trenutku Nastja občuduje Mitjino zmožnost prilagajanja okolju.

Nato odide z Mitjem peš k njemu domov (Rožna Dolina). Mitja spusti romantično jazz muziko. In potem nastopi seks, v katerega sicer prva privoli Nastja, a na tak način, kot da ji je to dolžnost, za katero bi rada, da čim prej mine.
In resnično hitro mine (vsaj napisano je takole), Nastja se hitro, ne ozirajoč se na Mitjo, odpravi iz stanovanja, kjer se že dela jutro.

Na ulici sreča Andreja, in mu prizna, da je spala dvaindvajset let (toliko je očitno bila v zvezi z Matjažem) ter da sta z Matjažem dokončno narazen.

Ko se vzpenja proti Matjaževem stanovanju jo ne obremenjuje čisto nič več, gor se odpravlja samo (!) po še nekaj »ljubih nevrednosti«.

Chet Baker – ameriški jazz muzikant


Ni komentarjev:

POZOR!

Komentarji naj bodo samo v povezavi z romanom Pimlico. Prosimo, da vaši prispevki niso žaljivi in da ne vsebujejo besed, ki niso primerne za objavo. V nasprotnem primeru bodo izbrisani.
Komentarji in mnenja obiskovalcev tega bloga izražajo izključno stališča posameznih avtorjev in niso povezane z uredniško politiko tega bloga ali mnenjem in stališčem Silva Katalenića.
Vsa vsebina teh spletnih strani je last Silva Katalenića. Dovoljeno je kopiranje, kradenje in izposoja teh vsebin za lastne namene (za katere pa avtor teh spletni strani ne odgovarja).

Če želi kdorkoli karkoli prispevat za tale blog, naj piše na ta naslov: silvok@gmail.com