20 april 2007

Analitično branje - 26. poglavje

26. DRSALNI POLJUB

Matjaževa perspektiva, dogajalni čas: še vedno isti dan, dan koncerta

Matjaž konča svoj koncert, s katerim še naprosi publiko, da kupi njegov najnovejši album. Publika je bila srednje navdušena. Čutil je tudi, da je bila Nastja v dvorani, zdaj čuti, da je zdaj več ni.

Vrne se v svojo sobico, da spije še malo viskija, novega, tokrat Johnnie Walker - Black Label. Pije tako dolgo, dokler mu slabost ne šine direkt v glavo, zato potrebuje svež zrak in odpre okno. V tem trenutku mu pride čestitat Eva za dober nastop. Potem gresta zunaj na eno pijačo. Na poti srečata Mitja in Nastjo a nadaljujeta svojo pot do Evinih prijateljev. Tam si na dušek spije eno pivo, a je še vedno žejen – takoj zatem spet pride bradač, in mu prinese novega Jack Danielsa (vštet v honorar).

Potem Matjaž nekaj »straši« s svojo kitaro pred Evinimi vrstniki, dokler ga Eva nima dovolj. V tem trenutku vidi Nastjo.


Jesih

Leonard Cohen – poet, novelist, pevec in pesnik

Fudžijama - vulkan

Ni komentarjev:

POZOR!

Komentarji naj bodo samo v povezavi z romanom Pimlico. Prosimo, da vaši prispevki niso žaljivi in da ne vsebujejo besed, ki niso primerne za objavo. V nasprotnem primeru bodo izbrisani.
Komentarji in mnenja obiskovalcev tega bloga izražajo izključno stališča posameznih avtorjev in niso povezane z uredniško politiko tega bloga ali mnenjem in stališčem Silva Katalenića.
Vsa vsebina teh spletnih strani je last Silva Katalenića. Dovoljeno je kopiranje, kradenje in izposoja teh vsebin za lastne namene (za katere pa avtor teh spletni strani ne odgovarja).

Če želi kdorkoli karkoli prispevat za tale blog, naj piše na ta naslov: silvok@gmail.com