12 marec 2007

Poskusno preverjanje iz Slovenščine

Kakšna so bila navodila za pisanje razpravljalnega eseja:

Matjaž na obali brez obzorja (naslov eseja) je naslov ene od Matjaževih pesmi, ta besedna zveza pa metaforično izraža tudi pevčevo bivanjsko stisko. Kako bi jo predstavili (bivanjsko stisko)? Primerjaj glavni osebi in njun pogled na življenje in ljubezen. Katera oseba je njemu nasprotje (zakaj)? Katere značilnosti ste opazili v pripovedni tehniki romana? Kako je ta svojevrsten podejanja snovi učinkoval na naše/tvoje doživljanje romana?

Zanimivo je to, da sem ta navodila dobil danes zjutraj na mail od ene neznane osebe (sem mislil, je pač nekdo danes končno nekaj poslal za na blog - navodila za pisanje eseja) in šele ko sem se danes usedel, da bi pisal esej na poskusni maturi, sem videl podobnost. :) Naslednjič je treba v mailu še zraven napisati za kaj se gre. Hvala vseeno!

Ni komentarjev:

POZOR!

Komentarji naj bodo samo v povezavi z romanom Pimlico. Prosimo, da vaši prispevki niso žaljivi in da ne vsebujejo besed, ki niso primerne za objavo. V nasprotnem primeru bodo izbrisani.
Komentarji in mnenja obiskovalcev tega bloga izražajo izključno stališča posameznih avtorjev in niso povezane z uredniško politiko tega bloga ali mnenjem in stališčem Silva Katalenića.
Vsa vsebina teh spletnih strani je last Silva Katalenića. Dovoljeno je kopiranje, kradenje in izposoja teh vsebin za lastne namene (za katere pa avtor teh spletni strani ne odgovarja).

Če želi kdorkoli karkoli prispevat za tale blog, naj piše na ta naslov: silvok@gmail.com